Страви з риби в домашніх умовах

Як смачно посмажити окуня на сковорідці

Озерний окунь – рибка доступна всім. Кожний рибалка знає цю рибу «в обличчя». М’ясо окуня дуже ніжне і смачне. При приготуванні цієї риби хрустка, золотава скоринка забезпечена. До окуня підходить будь-який гарнір, це можуть бути овочі (краще кабачки і баклажани), так само рис і картопля. Як смачно посмажити окуня в звичайній сковороді? Ми розповімо рецепт приготування окуня смаженого в гірчичному соусі з рисом.

Що нам буде потрібно для того, щоб посмажити окуня?

Для приготування цієї страви, знадобляться наступні інгредієнти:

  • Окунь (приблизно 400-600гр);
  • Сік 1 лимона;
  • 1 головка цибулі;
  • Довгозерний рис (приблизно 300-350гр);
  • Масло вершкове 80гр;
  • Відвар з овочів (приблизно 750мл);
  • Ліметта – 2 шт. (якщо немає ліметти, можна замінити на будь-який цитрусовий фрукт).

Маринуємо окуня

Щоб замаринувати окуня, його для початку треба очистити, помити і порізати. Розмір шматків визначайте самостійно, за розміром риби. Коли окунь підготовлений, беремо лимонний сік і скроплюємо шматки з усіх боків. Далі посипаємо спеціями (сіль, перець), закриваємо і прибираємо в холодильник настоюватися на 20-30 хвилин. Рибка нехай маринується, а ми займемося гарніром.

Готуємо рис

Промиваємо рис під звичайною проточною водою і даємо їй стекти. У каструлі розтоплюємо 2 ст. л. масла. Нарізаємо цибулю, форму нарізки вибирайте самі. У цьому маслі пасеруємо цибулю. Потім засипаємо рис і прогріваємо його хвилини 2, але не більше, не забувайте помішувати. Потім додаємо овочевий бульйон, доводимо до кипіння, на не великому вогні варимо близько 30 хвилин. Коли рис звариться, його треба посолити, перець на ваш розсуд. Також додаємо цедру і сік ліметти, перемішуємо і гарнір готовий!

Як смачно посмажити окуня?

Для смаження підготуйте борошно в зручній тарілці. У сковороду налийте олію, можна взяти рослинну або оливкову. Кожен шматочок маринованого окуня обваляти в борошні, і на розігріту сковороду. Обсмажити до утворення скоринки з обох сторін. Час смаження залежить від розміру шматків. Готово воно буде, коли м’ясо стане блідого кольору. Окунь засмажили, переходимо до соусу.

Готуємо соус

Для соусу вам потрібно: яєчний жовток, половина соку ліметти що залишився, звичайно ж, гірчиця (кількість на ваш розсуд), перець чорний, сіль, рослинне масло, вершки збиті. Змішати всі інгредієнти, маленькими порціями додавати масло, і тільки після цього вершки. Гірчичний соус готовий.

Подавати окуня на тарілці з рисом, поклавши на листя салату і приправити соусом. Можете подати соус окремо. Прикрасити блюдо можна шматочками лимона, зеленню і овочами. Так само можна подати до смаженого окуня звичайний салат з помідорів і огірків, заправлений олією.

Час приготування цього простого, але дуже смачного рецепта приблизно 40 хвилин, і плюс підготовка інгредієнтів хвилин 20, не більше. А окунь, зроблений саме за цим рецептом, здивує вас насиченістю смаку і простотою в його готуванні.

Порада з очищення окуня. У окуня дуже гострі плавники, їх можна обрізати звичайними ножицями. Для смаження окуня потрібно прибрати луску, щоб цей процес був швидким, рибу опускають у киплячу воду, тримаючи за хвіст, на пару секунд. І луска легко зчиститься. Для більш легкого очищення ви можете притиснути хвіст окуневі і потягнути його за голову, до моменту хрускоту хребців.

Смачного!

You may also like

Comments are closed.