Рідкісний чоловік не любить ловити рибу. Багато хто, як тільки настає сезон, дні й ночі проводять на риболовлі, приносячи додому просто величезну кількість риби, причому найчастіше карасів. А вже домашнє завдання – правильно і смачно її приготувати, та ще й зробити запаси на зиму, адже справжні рибні консерви домашнього приготування є одним з найсмачніших страв, які взагалі можна собі уявити. Тим більше, що консервування карася в домашніх умовах це не такий вже і складний процес.
Отже, що знадобиться для консервування карасів в домашніх умовах?
Перш за все, самі карасі, бажано, не дуже великих розмірів. А також:
- Цибуля;
- Морквина;
- Цукор;
- Сіль;
- Рослинне масло;
- Трохи води;
Кілька літрових або півлітрових банок, в залежності від кількості риби, яку ви будете консервувати.
Само собою, кожну рибку, навіть найменшу, потрібно ретельно почистити і випатрати. Намагайтеся при потрошінні не зачіпати жовчні міхури, інакше у консерви може бути неприємний гіркуватий присмак. Після цього очищену рибу потрібно добре підсмажити, не шкодуючи рослинного масла. За той час, поки карасі добре прожаряться, потрібно приготувати соус. Стандартний рецепт соусу дуже простий: на сковорідці смажите цибулю і моркву, теж з щедрим додаванням олії. Коли цибуля стане золотистою, додається трохи води, все це солиться і перчиться за смаком, можна додати трохи цукру. Взагалі, з часом у кожної людини з’являється свій, особливий секрет соусу для рибної консерви. Хтось додає в нього трохи гвоздики, хтось зелень, хтось ще що-небудь. Але це приходить з досвідом, а поки можна обмежитися стандартним рецептом. Цибулю з морквою тушать на сковороді ще 15-20 хвилин, потім знімаються з вогню. За цей час якраз повинна посмажитися риба.
Потім потрібно підготувати банку. Найпростіший спосіб – просто прокип’ятити її. У цю банку щільно укладається просмажене рибка і заливається приготовленим соусом. Після цього банку закочується за допомогою закаточної машинки – і дуже смачні рибні консерви домашнього приготування готові! Взимку вони будуть радувати вас своїм смаком.