Форель – це риба з лососевих, дуже смачна і корисна. Містить вітаміни категорії В: B1, B2, B3, (PP) і B9, а також вітаміни C і E. Найбільш часто її використовують кухарі в кухнях західноєвропейських і кавказьких країн.
Подивіться також рецепт приготування товстолобика, запеченого в духовці.
Сьогодні розповімо і покажемо як приготувати форель запечену у фользі.
Продукти:
- Форель (філе) – 1 шт.
- Цибуля (ріпчаста) – 1 шт.
- Морквина (середніх розмірів) – 1 шт.
- Спеції-на ваш смак (мелений коріандр).
- Сіль (кухонна) – на ваш смак.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо від шкірки, промиваємо і нарізуємо дрібно.
- Моркву миємо, чистимо і нарізуємо на кільця.
- Філе форелі, гарненько промиваємо, якщо потрібно знімаємо шкірочку і солимо на ваш смак, додаємо приправи. Викладаємо форель на фольгу.
- Укладаємо по верх форелі цибулю і моркву.
- Фольгою обертаємо рибу, потрібно якомога сильніше, тільки обережно щоб не порвати фольгу.
- Викладаємо на деко загорнуту у фольгу форель. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів, ставимо рибу в духовку і запікаємо приблизно хвилин 30-40.
- Дістаємо з духовки форель запечену у фользі і даємо їй охолонути, розгортаємо фольгу, перекладаємо рибу на блюдо і подаємо до столу.
Смачного!!!