Кожна людина любить поласувати червоною смачною рибкою, яка завжди прикрашає кожен святковий або повсякденний стіл, але, на жаль, про те, як можна правильно засолити червону рибу, знають не всі. Крім того, що червона риба є досить смачною, ще вона й дуже корисна для людського здоров’я, бо має жирні кислоти, які можуть надавати хороший вплив на людську імунну систему, до того ж вони відмінно перешкоджають появі будь-яких запальних процесів, а також добре регулюють тиск.
Червону рибу можна купити в магазині у будь-якому вигляді, але потрібно сказати, червона риба, зроблена в домашніх умовах, буде набагато корисніше і смачніше. Ну а якщо грошей немає, і можливості зловити червону рибу теж, то спробуйте наловити рибку по простіше і почитати про консервування карася в домашніх умовах.
По перше, риба перед солінням повинна бути тільки свіжою, а також у неї повинен бути хороший запах. Обов’язково потрібно вибирати таку рибу, у якої м’якоть досить щільна, очі – прозорі, зябра – червоного кольору. Також краще всього купувати цільну рибу.
Як засолити червону рибу вдома?
Маринувати необхідно тільки в спеціальній пластмасовій тарі. Але, для початку вам буде потрібно обробити рибу, найкраще починати з голови, а далі потрібно обробити черево, і звільнити його від всіх непотрібних нутрощів. Потім необхідно розрізати рибу на дві рівні частини і дуже акуратно тушу звільнити від хребта.
У кожної господині чи господаря є свої секрети і рецепти про те, як смачно засолити червону рибу. Ось, наведемо один з прикладів, як правильно засолити червону рибу.
Для даної процедури знадобиться два кілограми свіжого лосося. Попередньо слід змішати пів склянки крупної солі, за смаком мелений білий перець і пів склянки цукру. Цією приправою добре натирають готове філе.
Потім на дно вашої пластмасової тари потрібно викласти пару гілочок кропу, а потім зверху помістити шар нарізаної тушки. Викладати їх таким чином, щоб шкіра риби знаходилася знизу, а верх філе збризкувати вичавленим свіжим соком лимона, після чого знову наверх кладемо гілочки з кропом і пару листочків лаврового листа.
Після всього зробленого наверх даної риби потрібно покласти спеціальний прес і дати побути в такому стані в холодильнику близько 48 годин. За цей проміжок часу рибка встигне добре просочитися маринадом. Але, якщо філе червоної риби досить велике, тоді необхідно, що б постояло в маринаді трішки більше.
Пам’ятайте про те, що готову рибу до вживання, можна зберігати в холодильнику не більше ніж один тиждень.