Найсмачніша юшка яку я коли-небудь пробував – це юшка з щуки. Це страва заслуговує на захоплення. Приготувати юшку, не так складно як здається на перший погляд. По-суті, юшка це суп, приготований з риби, в нашому випадку з щуки. Значить і спосіб приготування такий же як і супу. Так, що проблем в приготуванні у нас не виникне.
Продукти:
- Щука – 1 шт. (тушка до одного кілограма);
- Картопля – 5-6 картоплин;
- Морквина – одна (побільше);
- Цибуля (зелена) – один пучок;
- Петрушка (зелень) – 1 пучок;
- Базилік (зелень);
- Перець горошок (запашний);
- Оцет – 3 столових ложки;
- Масло (рослинне) – 7-8 столових ложок;
- Лист лавровий – пару штук;
- Крупа (пшенична) – 4-5 столових ложок.
Спосіб приготування:
1. Щуку очищаємо від луски, відрубуємо головешку, розрізаємо черево уздовж тушки, видаляємо кишки. Тепер гарненько промиваємо щуку в проточній воді.
2. Тушу щуки ділимо на великі шматки. Викладаємо в каструлю і наливаємо холодну воду. Ставимо на вогонь. Як закипить, додаємо сіль і варимо хвилин 15.
3. Поки щука варитися підготуємо зелень: подрібнюємо кріп, цибулю і базилік.
4. Витягуємо з майбутньої юшки щуку на тарілку, щоб стекла зайва рідина. Ставимо рибу маринувати, для цього на тарілку укладаємо подрібнену цибулю, далі шматочки щуки і знову цибулька. Поверх наливаємо соняшникову олію три ложки, накриваємо тарілкою або мискою, даємо їй постояти не довго.
5. Щука маринується, а ми поки чистимо картоплю, вимиваємо і нарізаємо кубиками. Морквину чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Промиваємо крупу.
6. Повертаємося до нашого бульйону, додаємо в нього картоплю і моркву. Додаємо помиту крупу. Чекаємо поки закипить і додаємо 4 горошки запашного перцю, лавровий лист і дрібно порізану зелену цибулю.
7. Перед закінченням приготування юшки, висипаємо спеції які залишилися (кріп і базилік), виливаємо олію 4-6 столових ложки на ваш смак. Знімаємо юшку з вогню.
8. Юшка з щуки готова. Подаємо до столу разом з маринованою щукою.
Смачного.