Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати фаршировану щуку

Зловили щуку? Як її приготувати? Щука дуже смачна риба, а щука фарширована взагалі пальчики оближеш. Дана розповідь про те як приготувати смачну фаршировану щуку.

Продукти:

  • Щука (велика) – 2,5-3 кг,
  • Фарш (м’ясний, наприклад свинячо-яловичий) – 300-400 грам,
  • Цибуля (ріпчаста) – 1-2 цибулини,
  • Манна каша – 3 столових ложки,
  • Вершки – 100-150 грам,
  • Яйце (куряче) – 2 шт,
  • Сіль, перець, спеції – на ваш смак

Спосіб приготування:

  1. Якщо купили чищену щуку – чудово, а якщо ж ні то чистимо її від луски. Чистимо її акуратно щоб шкурка була цілою. Зябра видаляємо, розрізаємо черевце, вимиваємо тушку. Підготуємо робочий простір: на стіл викладаємо газети і накриваємо рушником, це для щоб риба не їздила по столу.
  2. Тепер потрібен дуже гострий ніж, ним ми зрізуємо хребет і реберні кістки. Не намагаємося вирізати все м’ясо щоб не пошкодити шкурку.
  3. Відділяємо таким чином хребет від голови до хвостика.
  4. Ножицями відокремлюємо хребет коло голови, а також біля хвоста щуки.
  5. Зрізуємо м’ясо з відрізаного хвоста, і ложкою від шкірки видаляємо залишки м’яса.
  6. Через м’ясорубку пропускаємо цибулю, рибне філе яке отримали і м’ясний фарш (ще раз).
  7. У ємність насипаємо манку і заливаємо вершками, залишаємо постояти 15-20 хвилин. Перемішуємо з рибо-м’ясним фаршем.
  8. До фаршу додаємо яйця курячі, солимо, перчимо і додаємо спеції на ваш смак. Якщо фарш виходить густуватим додаємо ще вершків.
  9. Тепер плотненько фаршируємо щуку фаршем.
  10. Зашиваємо щуку.
  11. Залишки фаршу укладаємо в місця де раніше були зябра.
  12. Деко змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на деко щуку. Зубочистками проколюємо рот. Промащуємо майонезом.
  13. Розігріваємо духовку до 170-180 градусів. Ставимо фаршировану щуку запікати поки вона повністю не приготується.
  14. Коли щука готова, дістаємо її з духовки і прикрашаємо за своїм смаком.

Ось вся відповідь на питання як приготувати щуку фаршировану, бажаємо всім приємного апетиту.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: