Щука дуже смачна риба, хоч і досить суха, тому багато хто полюбляє робити з щуки рибні котлети. Виникло питання, а на скільки запечена щука в духовці смачна.
Продукти:
- Щука – 1 ціла тушка, 600-1000 грам;
- Картопля – 5 штук, середнього розміру;
- Цибуля (ріпчаста) – 2-3 цибулини, невеликих;
- Сметана 15-20% – 3 столових ложки;
- Майонез (Провансаль) – 3 столових ложки;
- Оцет (яблучний) – 3 столових ложки;
- Перець, сіль, лимон – на ваш смак.
Спосіб приготування:
1. Приступаємо до приготування щуки з очищення самої риби. Для зручності і швидкості, чистимо риби від хвоста до голови. Від основної тушки риби відокремлюємо хвіст, голову і плавники, а також зрізуємо “черевце”. Розрізаємо щуку на порційні кусочки.
2. Оцет розбавляємо склянкою холодної води.
3. Буквально на хвилину поміщаємо риби в розчин оцту.
4. Цибулю ріпчасту чистимо, промиваємо і нарізуємо кільцями.
5. Картоплю очищаємо, миємо й нарізуємо на колечка або смужки.
6. Дістаємо рибу з розчину, прибираємо залишки оцту паперовим рушником. Беремо шматочок щуки, перчимо, солимо, викладаємо на деко, попередньо змащене олією.
7. Також в деко викладаємо картоплю і цибулю. Солимо і перчимо. Перемішуємо сметану і майонез. За смаком і бажанням додаємо дрібно різаний кріп і спеції. Виливаємо суміш на щуку з картоплею, так щоб суміш сметани і майонезу повністю покрила блюдо.
8. Накриваємо деко фольгою. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо запікати нашу щуку. Запікати щуку в духовці потрібно приблизно одну годину.
9. Дістаємо з духовки рибу, перекладаємо на тарілку, прикрашаємо лимоном і гілочками кропу і подаємо до столу.
Насолоджуйтеся приємним смаком апетитної риби. Смачного!