Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати смачні рибні котлети

У кулінарії досить багато є продуктів і заготовок, які є універсальними, тобто їх можна використовувати для різних страв і навіть поєднувати різні інгредієнти. До таких продуктів належить фарш. Склад фаршу може змінюватися додатковими інгредієнтами і основним продуктом. Наприклад, є фарш свинячий, яловичий, свинячо-яловичий і т.д. Ось сьогодні розглянемо варіант заміни м’яса на рибку. Нижче розповімо і покажемо як приготувати рибні котлети.

Котлети з рибного фаршу в процесі приготування практично не відрізняються від котлет з м’яса. Приготування рибних котлет починається з приготування фаршу, далі формування котлет, обсмажування, далі смачні рибні котлети подаються на стіл з основним гарніром.

Отже давайте вже приступимо готувати ці смачні рибні котлети.

Продукти:

  • Риба – філе 500гр, тушка – 600-800 грам;
  • Перець;
  • Цибуля червона – 500 грам;
  • Сіль;
  • Молоко – 100 грам;
  • Хліб білий;
  • Цибуля – 1 цибулина середня;
  • Оцет (бальзамічний) – 1 столова ложка;
  • Яйце (куряче) – 1 шт.;
  • Соус (соєвий) – 1 столова ложка;
  • Сметана – 2 столових ложки;
  • Масло вершкове – 2 столових ложки.

Спосіб приготування:

1. Чистимо рибу, готуємо філе. Щоб не морочити голову з обробленням риби і приготуванням філе, можна купити відразу пів кілограма рибного філе.

2. Відрізуємо шматок хліба товщиною 1 сантиметр. Наливаємо в невелику тарілку молоко і кладемо в нього хліб.

3. Беремо цибулю, знімаємо шкірку і нарізуємо великими шматочками.

4. Рибне філе промиваємо і нарізуємо шматочками. Через м’ясорубку перемелюємо філе, хліб і цибулю.

5. Додаємо до рибного фаршу куряче яйце, солимо, перчимо і гарненько збиваємо отриманий рибний фарш.

6. Нагріваємо духовку до 200 градусів.

7. З рибного фаршу формуємо котлетки необхідної форми.

8. Деко промазуємо маслом і укладаємо рибні котлетки.

9. Котлети змащуємо сметаною і ставимо запікати в духовці 15-20 хвилин.

10. Тепер приготуємо гарнір, для цього нарізаємо цибулю і тушкуємо її з оцтом і соусом соєвим, поки цибуля не стане м’якою. Додаємо сіль.

Ось тепер ви знаєте як приготувати найсмачніші рибні котлети для вашої родини або гостей. Всі залишаться задоволені і ситі. Смачного!

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: