Сьогодні розберемося з питанням як готується форель, запечена в духовці. Для початку розповімо трохи про цю благородну рибу з сімейства лососевих. Форель не просто благородна риба, вона дуже корисна для життєдіяльності організму людини. Склад м’яса форелі включає велику кількість жирних кислот Омега 3 і вітамінів А і D.
Форель безцінна для шлунка людини. Завдяки тому, що поживність м’яса форелі може позмагатися з кращими сортами м’яса тварин, тільки м’ясо форелі ще і дуже легке для шлунка, а також засвоюється і перетравлюється набагато швидше ніж м’ясо тварин.
Ох яка ж запечена форель смачна. Так що, швидко в магазин за м’ясом форелі і приступаємо до запікання цього чудового блюда. Процес запікання форелі ні чим не відрізняється від запікання будь-якої риби в духовці.
Продукти:
- Форель (ну як без неї) тушка або філе – 1 шт. або 1 кілограм;
- Масло (вершкове) – 30-50 грам;
- Перець чорний мелений – на ваш смак;
- Петрушка (зелень) – на ваш смак;
- Сіль-на ваш смак.
Спосіб приготування:
1. Промиваємо куплену форель, чистимо від луски, починаючи від хвоста і закінчуємо біля голови. Очищену рибу промиваємо під проточною прохолодною водою.
2. Далі розрізаємо черевце, потрошимо, відрізаємо голову і обов’язково ще раз ретельно вимити тушку риби. Якщо у вас філе, то просто ретельно промиваємо.
3. Тепер необхідно посолити і поперчити. Робимо це таким чином, натираємо сіллю і перцем тушку форелі як зовні так і всередині. По бажанню, накладаємо в середину риби зелень петрушки.
4. На деко укладаємо фольгу і змащуємо її олією, на фольгу викладаємо раніше підготовлену форель. По всій довжині риби, на боці зробимо розрізи і в кожен з них вкладемо шматочок вершкового масла.
5. Загортаємо форель фольгою.
6. Розігріваємо духовку градусів до 180-200. Запікаємо форель 30-40 хвилин. Дістаємо рибу з духовки, розгортаємо фольгу і перекладаємо форель на тарілку, поливаємо соусом (вершковим) з лимоном, можна ще прикрасити зеленою петрушкою. Подаємо до столу і насолоджуємося смаком і ароматом цієї благородної риби.
Смачного!