Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати скумбрію з овочами

Скумбрія – це дуже смачна, жирна і корисна риба, яку можна приготувати різними способами. Найчастіше можна зустріти в’ялену, копчену або малосольного скумбрію. Але також на ринку можна придбати свіжоморожену рибу і запекти її в духовці, посмажити або потушити.

Страви з скумбрії можна урізноманітнити додаванням різних продуктів, тим самим зробити їх з великою кількістю вітамінів і ще корисніше. Тут мова піде про приготування скумбрії з овочами. Овочі надають рибі свій аромат, сік і приємний смак. Сама скумбрія виходить дуже соковитою, насиченою і апетитною.

Рецепт 1. Скумбрія, тушкована з овочам

Продукти:

  • Філе скумбрії – 3 штуки;
  • Помідори – 500 грам;
  • Кабачки – 500 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Морква – 300 грам;
  • Часник – пів головки;
  • Біле сухе вино – 200 мл;
  • Рослинна олія – ​​6 столових ложок;
  • Орегано – 1 чайна ложка;
  • Чебрець – 1 чайна ложка;
  • Душиця – 1 чайна ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Філе скумбрії потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником і нарізати на порційні шматочки.

2. Змішуємо сіль, чебрець, душицю, орегано, чорний мелений перець і перемішуємо з рибою.

3. Далі потрібно розігріти сковороду, влити рослинне масло і обсмажити скумбрію з двох сторін.

4. Цибулю, моркву і часник потрібно очистити, промити і нарізати маленькими кубиками.

5. Помідори і кабачки також промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками.

6. В іншу сковороду потрібно влити рослинне масло, поставити на вогонь і викласти цибулю, моркву і часник.

7. Обсмажуємо овочі протягом 5 хвилин, після чого додаємо кабачки з помідорами, солимо, перчимо, додаємо запашні трави і тушкуємо все разом ще 10 хвилин.

8. Після цього викладаємо в сковороду з овочами обсмажену скумбрію, вливаємо біле сухе вино і тушкуємо рибу з овочами протягом 7 хвилин на середньому вогні.

Рецепт 2. Скумбрія, запечена з овочами в рукаві

Продукти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 2 штуки;
  • Картопля – 800 грам;
  • Морква – 400 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 300 грам;
  • Лимон – 1 штука;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Орегано – 1 чайна ложка;
  • Прованські трави – 2 столові ложки;
  • Перець чорний мелений – за смаком;

Сіль.

Спосіб приготування:

1. Скумбрію розморожуємо, промиваємо, відрізаємо голову і плавники, видаляємо нутрощі і добре промиваємо.

2. Потім рибу потрібно нарізати на порційні шматочки.

3. Далі з лимона видавлюємо сік, додаємо рослинне масло, прованські трави, сіль, орегано, чорний мелений перець і перемішуємо з рибою.

4. Маринуємо скумбрію протягом однієї години в прохолодному місці.

5. Картоплю, моркву і цибулю потрібно почистити і промити.

6. Потім картоплю з морквою потрібно нарізати тонкими кільцями, цибулю тонкими півкільцями і перемішати з лимонним соком.

7. Після цього картоплю, моркву і цибулю потрібно скласти в окремий посуд, посипати прованськими травами, сіллю, чорним меленим перцем і перемішати.

8. У рукав для запікання викладаємо овочі, скумбрію, закріплюємо спеціальними зажимами і відправляємо в духовку.

9. Запікати рибу треба протягом однієї години при 180 градусах.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: