Страви з риби в домашніх умовах

Скумбрія тушкована

Скумбрія – це дуже корисна і смачна риба. Але також важливо знати, що не всі способи приготування риби вважаються корисними. Найкращий варіант приготування риби – це запікання в духовці або тушкування.

Цей спосіб зберігає всі корисні живильні речовини, зробить блюдо соковитим, м’яким і апетитним. Скумбрію можна тушити в червоному вині, в білому вині, в томатному соусі, у власному соку і з овочами.

Рецепт 1. Скумбрія, тушкована з овочами в томатному соку

Продукти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 1 кг;
  • Морква – 300 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 300 грам;
  • Помідори свіжі – 1 кг;
  • Сметана – 100 мл;
  • Вода – 100 мл;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Скумбрію потрібно промити, відрізати плавники і голову, випатрати, почистити і знову добре промити під проточною водою.

2. Потім рибу нарізають на порційні шматочки, солять і обсмажують на олії з обох сторін.

3. Перекладаємо обсмажену рибу на тарілку.

4. Цибулю і моркву потрібно почистити промити і нарізати маленькими кубиками.

5. Помідори також промиваємо і подрібнюємо за допомогою блендера.

6. Викладаємо в сковороду з рослинним маслом моркву і цибулю і обсмажуємо протягом 5 хвилин, після чого додаємо подрібнені помідори і тушкуємо ще 10 хвилин.

7. Викладаємо скумбрію в сковороду з томатною заправкою і перемішуємо.

8. Далі вливаємо в сковороду воду, сметану, приправляємо італійським травами, чорним меленим перцем, солимо, перемішуємо і тушкуємо все разом протягом 5-7 хвилин.

9. Кріп потрібно промити, обсушити паперовим рушником і посипати в уже готову страву.

Рецепт 2. Скумбрія, тушкована в червоному вині

Продукти:

  • Скумбрія філе – 1 кг;
  • Борошно пшеничне – 200 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Рослинна олія – ​​4 столові ложки;
  • Червоне сухе вино – 200 мл;
  • Свіжі помідори -500 грам;
  • Салат – 2 пучка;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.
Спосіб приготування:

1. Філе скумбрії промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Потім потрібно змішати сіль, чорний мелений перець, італійські трави і перемішуємо з нарізаною рибою.

3. Далі ставимо сковороду на вогонь, вливаємо олію, обвалюють скумбрію в борошні й обсмажуємо її з обох боків до золотистого кольору.

4. Цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями.

5. Обсмажену скумбрію потрібно викласти в сотейник, додати цибулю, влити 100 мілілітрів бульйону, і червоне сухе вино.

6. Приправляємо рибу чорним меленим перцем, італійським травами, солимо і тушкуємо протягом 20 хвилин.

7. Кріп, петрушку і салат потрібно промити і обсушити.

8. Після чого листя салату викладаємо на блюдо.

9. Кріп і петрушку потрібно дрібно нарізати.

10. Помідори промиваємо та нарізаємо кільцями.

11. Готову скумбрію викладають на блюдо з салатом, посипають рубаною зеленню і по контуру страви обкладають помідорами.

Рецепт 3. Скумбрія, тушкована, в білому вині

Продукти:

  • Філе скумбрії – 1,5 кг;
  • Біле сухе вино – 200 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Масло вершкове – 200 грам;
  • Соус каперси – 200 мл;
  • Лавровий лист – 3 штуки;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Філе скумбрії потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником, посолити, поперчити з усіх боків і нарізати на порційні шматочки.

2. Цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.

3. На дно каструлі викладаємо рибу, потім цибулю, потім викладаємо вершкове масло і вливаємо біле сухе вино.

4. Накриваємо, каструлю кришкою ставимо її на вогонь і тушкуємо скумбрію у вині протягом 20 хвилин, на середньому вогні.

You may also like

Comments are closed.