Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати скумбрію

Скумбрія широко застосовується в кулінарії. Ця риба унікальна тим, що вона виходить дуже смачною і живильною при будь-якому варіанті приготування. Скумбрію коптять, солять, маринують, запікають, смажать, тушкують, фарширують і варять. У скумбрії мало кісток, тому з неї можна приготувати фарш для котлет або рибних паличок. Скумбрія – це риба, яка відмінно підходить для консервування в томатному соусі або в олії.

Скумбрія – це риба із сімейства скумбрієвих, яка досягає в довжину від 30 до 60 сантиметрів і має вагу від 500 грам до півтора кілограмів.

Скумбрія водиться в Північному, Балтійському, Мармуровому, Чорному і Середземному морях.

Скумбрія містить: фосфор, натрій, йод і хром, кислоту омега – 3, а також вітаміни РР і В 12.

Рецепт 1. Скумбрія фарширована овочами

Продукти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 1 кг;
  • Помідори – 300 грам;
  • Морква – 200 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Часник – 1 головка;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Яблучний оцет – 2 столові ложки;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Прованські трави – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Скумбрію потрібно очистити, випатрати, добре промити і розрізати по спинці.

2. Потім потрібно видалити кістку і обваляти рибу в суміші з рослинної олії, яблучного оцту, солі, чорного меленого перцю і прованських трав.

3. Маринуємо рибу в прохолодному місці протягом однієї години.

4. Цибулю і моркву потрібно очистити, промити і, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву потрібно натерти на крупній тертці. Часник очищаємо і натираємо на дрібній тертці.

5. Помідори потрібно промити, обсушити і нарізати тонкими часточками.

6. Петрушку промиваємо, обсушуємо серветкою і дрібно нарізаємо.

7. Викладаємо в окремий посуд моркву, цибулю, помідори, петрушку, часник солимо і добре перемішуємо.

8. Приготовленою начинкою потрібно нафарширувати скумбрію викласти її на змащений олією лист і запікати протягом 30 хвилин при 180 градусах.

Рецепт 2. Скумбрія, маринована в томатному соусі

Продукти:

  • Свіжоморожена скумбрія – 1 кг;
  • Томатний соус з овочами чумак – пів банки;
  • Аджика гостра – 2 столові ложки;
  • Оцет столовий – 1 столова ложка;
  • Рослинна олія – ​​70 мл;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Скумбрію потрібно очистити, видалити нутрощі, добре промити, після чого потрібно вийняти всі кістки, і отримане філе нарізаємо середніми шматочками.

2. В окремий посуд вливаємо оцет, рослинне масло, аджику, томатний соус, додаємо сіль, чорний мелений перець, італійські трави і добре перемішуємо.

3. Потім потрібно змішати приготовану суміш з шматочками скумбрії, викласти в скляну банку, закрити кришкою і поставити в холодильник на 12 годин.

Рецепт 3. Скумбрія, запечена в духовці з майонезом

Продукти:

  • Скумбрія – 4 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 3 штуки;
  • Майонез – 200 мл;
  • Рослинна олія – ​​2 столові ложки;
  • Оцет столовий – 1 столова ложка;
  • Салат – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Чебрець – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль;
  • Фольга.

Спосіб приготування:

1. Скумбрію очищаємо, обрізаємо плавники, голову і хвіст, видаляємо нутрощі і дуже добре промиваємо.

2. Цибулю потрібно очистити, промити і нарізати тонкими півкільцями. Змішуємо цибулю з майонезом і маринуємо 3 години.

3. Скумбрію обмазуємо сумішшю з рослинного масла, оцту, чебрецю, солі, чорного меленого перцю і також маринуємо 3 години.

4. Далі розігріваємо духовку до 180 градусів. Потім потрібно розстелити фольгу викласти рибу, зверху цибулю з майонезом, загорнути краї і запікати протягом 30 хвилин. Після цього фольгу потрібно розкрити і запікати ще 10 хвилин.

5. Готову скумбрію потрібно викласти на блюдо з листям салату і посипати рубаною петрушкою.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: