Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати котлети з щуки

Страви з щуки готують рідко, так як ця риба має дуже багато дрібних кісток. І якщо, наприклад, готувати котлети з щуки потрібно буде докласти певних зусиль. Але це буде, варто того, тому що, котлети з щуки виходять дуже ніжними і смачними.

Так як м’якоть щуки суха, то для того щоб котлети вийшли соковитими в фарш додається подрібнене свиняче сало. Так само в рибні котлети дуже часто додають картоплю, моркву і цибулю. Особливий аромат рибним котлетам надає подрібнена зелень петрушки або кропу.

Продукти:

  • Охолоджене філе щуки – 1,5 кг;
  • Білий хліб – 300 грам;
  • Свиняче сало – 100 грам;
  • Молоко – 100 мл;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Часник – 1 головка;
  • Манна крупа – 3 столові ложки;
  • Картопля – 200 грам;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Морква – 200 грам;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Болгарський перець – 1 штука;
  • Помідори у власному соку – 1 банка;
  • Панірувальні сухарі – 250 грам;
  • Рослинна олія – ​​100 мл;
  • Перець чорний мелений – пів чайної ложки;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Філе щуки потрібно промити, обсушити і пропустити через м’ясорубку.

2. Потім м’ясорубку потрібно очистити від дрібних кісточок, промити і подрібнену рибу ще раз пропустити через м’ясорубку. Це робиться для того щоб всі маленькі кісточки подрібнилися.

3. Білий хліб нарізаємо середніми шматочками і заливаємо молоком.

4. Цибулю, часник і картоплю треба очистити і промити.

5. Сало нарізаємо середніми шматочками, після чого цибулю, картоплю, сало, хліб і часник потрібно подрібнити за допомогою м’ясорубки.

6. Кріп і петрушку потрібно промити, обсушити серветкою і дуже дрібно нарізати.

7. Викладаємо у містку миску рибний фарш, хліб, цибулю, картоплю, часник, зелень, сало.

8. Додаємо манну крупу, чорний мелений перець, сіль, вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо.

9. Далі з отриманого фаршу потрібно сформувати котлети, вмочити їх у панірувальних сухарях і викласти в розігріту сковороду з рослинним маслом.

10 Обсмажуємо котлети до утворення рум’яної скоринки з двох сторін.

11. Моркву потрібно очистити, промити і натерти на дрібній тертці.

12. Зелену цибулю і болгарський перець промиваємо та нарізаємо дрібно.

13. В іншій місткій сковороді потрібно підсмажити моркву з зеленою цибулею.

14. Потім викладаємо томати у власному соку, болгарський перець і добре перемішуємо.

15. В отриманий соус потрібно викласти рибні котлети, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом 10 хвилин.

You may also like

Comments are closed.