Кожна господиня мріє приготувати щодня нове вишукане блюдо, таке, щоб всі домочадці залишилися задоволені, готувати його було в задоволення, та й часу на це теж багато не йшло.

Приготування паштету з річкової риби
Найсмачніший паштет виходить з маленької річкової риби, яку удачливі рибалки зазвичай випускають назад у середовище їх проживання. Здебільшого такою дрібною рибкою є невеликі окуні, і інші дрібні рибки (розміром в пів-долоні). Для паштету можна варити рибу як очищену від голів, хвостів і «пір’я», так і цілком – виходить наваристий і ароматний.
Вам знадобиться велика цибулина, кілька морквин, пара-трійка горошин чорного перцю, промита риба. Всі інгредієнти укладаються в каструлю і заливаються водою так, щоб вона трохи покрила собою рибу. Після чого накриваємо кришкою і залишаємо до кипіння, не забувайте знімати пінку. Як тільки вміст каструлі закипить – ставте мінімальний вогонь (тепер риба буде тушитися), у такому стані залишайте її на 5:00.

Для того щоб паштет вийшов красивого насиченого кольору (сам він буде блідо-сірого кольору, такого, як і сама риба) можна зробити наступні дії:
- варити разом з вищевказаними інгредієнтами цибулину з неочищеним лушпинням насиченого кольору;
- додати у вміст буряк, який розділити на 4 частини, так паштет придбає рожевий відтінок;
- можна додати у вміст обсмажену томатну пасту, однак, цей варіант на любителя, так як томат має свій особливий смак, який може перебити аромат риби.
Поки риба тушиться в каструлі, у вас буде пре достатньо часу для того щоб підготувати інгредієнти для приготування паштету. Почніть з пасерування цибулі, коли вона стане кольору карамелі, додайте моркву, сюди ж слід додати трави (наприклад, кінзу, майоран, базилік – на ваш смак) і пасеруйте до потемніння моркви.
Отже, риба готова, приберіть зварену цибулю, моркву і горошини перцю, після чого злийте бульйон, залишивши трохи в каструлі (акуратно злити бульйон вам допоможе шумівка).
Тепер додайте до риби з невеликою частиною бульйону пасеровану цибулю і моркву з травами, не пошкодуйте вершкового масла, так паштет стане ніжніше. Посоліть. Поперчіть. Збийте блендером.

За бажанням можна перекласти паштет в будь-який посуд для готування в духовці і поставити його туди на годину з температурою близько 150-180 градусів.
Смачного.