Страви з риби в домашніх умовах

Пангасіус в мультиварці

Пангасіус – це риба із сімейства Pangasiidae. Ця риба поширена в Південно-Східній Азії, Таїланді, В’єтнамі та Камбоджі. Пангасіус водиться в річці Меконг, озері Тонлесап, а також його вирощують в акваріумах і додаткових річкових басейнах.

Пангасіус в основному продається як рибне філе. Сама риба має максимальну вагу до 292 кілограмів і довжиною до 130 сантиметрів.

Пангасіус, за умови, що він вирощений в екологічно чистій воді, дуже корисний і поживний продукт. Ця риба містить вітаміни С, А, Е, В1, В2, В6, В9 і вітамін РР. Пангасіус містить такі макроелементи як калій, фосфор, сірку, натрій, магній і кальцій. З мікроелементів можна відзначити цинк, фтор, хром і залізо.

М’ясо пангасіуса корисно для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, при хворобах опорно-рухового апарату і захворюваннях серцево-судинної системи.

На сьогоднішній день пангасіус широко використовується в кулінарії по всьому світу. З цієї риби готують перші і другі страви, пангасіус запікають у духовці, на вугіллі, використовують як начинку для пирогів, а також готують закуски і салати. З пангасіуса можна приготувати рибний фарш і зробити з нього смачні і ніжні рибні котлети.

Рецепт 1. Пангасіус в маринаді в мультиварці

Продукти

  • Філе пангасіуса – 700 грам;
  • Часник – пів головки;
  • Корінь імбиру – 20 грам;
  • Соєвий соус – 2 столові ложки;
  • Лимонний сік – 1 столова ложка;
  • Яблучний оцет – 2 столові ложки;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Рослинна олія – ​​1 столова ложка;
  • Базилік сушений – 1 чайна ложка;
  • Коріандр мелений – 1 чайна ложка;
  • Чебрець – 1 чайна ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Спосіб приготування

1. Пангасіус потрібно промити водою, обсушити паперовим рушником і нарізати на порційні шматки.

2. Кріп промиваємо, обсушуємо і дуже дрібно нарізаємо. Імбир і часник потрібно очистити, промити і натерти на дрібній тертці.

3. Для приготування маринаду потрібно змішати яблучний оцет, соєвий соус, кріп, базилік, чебрець, коріандр, лимонний сік, чорний мелений перець, часник і імбир.

4. Змащуємо рибу маринадом і маринуємо протягом однієї години.

5. У чашу мультиварки потрібно влити рослинне масло, викласти пангасіус і готувати протягом однієї години в режимі випічка.

Рецепт 2. Пангасіус з картоплею і томатами в мультиварці

Продукти:

  • Пангасіус – 700 грам;
  • Картопля – 500 грам;
  • Помідори свіжі – 400 грам;
  • Часник – пів головки;
  • Сметана – 50 мл;
  • Твердий сир – 150 грам;
  • Рослинна олія-2 столові ложки;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Вода – 200 мл;
  • Базилік сушений – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування

1. Картоплю і цибулю потрібно очистити, промити і цибулю нарізати тонкими кільцями, картоплю кружками.

2. Пангасіус промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо порційними шматочками.

3. Кріп потрібно промити, обсушити й подрібнити.

4. Помідори промиваємо та нарізаємо кружальцями.

5. Часник очищаємо і пропускаємо через часничницю.

6. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені чашу мультиварки, потрібно змастити рослинним маслом і викласти продукти шарами: спочатку викладаємо картоплю, потім пангасіус, кріп, помідори і часник.

7. Кожен шар потрібно посолити, поперчити і посипати сушеним базиліком.

8. Далі змішуємо сметану з водою і тертим сиром і заливаємо до риби з овочами.

9. Готуємо пангасіус протягом однієї години в режимі випічка.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: