Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати коропа запеченого в фользі

Короп, запечений в духовці – це відмінний спосіб приготування, так як блюдо виходить корисним і дуже смачним. Завдяки наявності фольги м’ясо риби виходить ніжним і соковитим, тому що фольга не випускає вологу з риби і ця волога не випаровується.

Крім того короп має апетитну кірочку, яка не засмажена, а запечена, і це значить що така риба підходить для дієтичного харчування. Короп, запечений в духовці – це блюдо, яке відмінно підійде до будь-якого святкового столу в якості основної страви, а також таке блюдо зовсім нескладне в приготуванні.

Коропа потрібно очистити від луски, відрізати рибі голову, випатрати нутрощі, відрізати плавники і добре промити під проточною водою. Також потрібно буде зняти плівку, яка знаходиться на внутрішній поверхні черевця. Це можна зробити за допомогою шматочка марлі.

Духовку потрібно включити і розігріти до 200 градусів.

Далі в рибі потрібно зробити невеликі надрізи, які повинні знаходитися уздовж ребер, після чого коропа потрібно натерти спеціями, сіллю і скропити лимонним соком або оцтом, розведеним з водою в співвідношенні 50/50. Спеції для коропа можна вибрати будь-які, але найчастіше до рибних страв використовуються наступні трави і спеції: базилік, чебрець, лавровий лист і чорний мелений перець.

Також коропа можна приготувати з начинкою. Для цього ту частину, де у риби знаходиться черевце, потрібно наповнити будь-якою начинкою і зав’язати білими нитками. Начинка може бути з картоплi, обсмаженої цибулі, рубаної зелені і інші види начинок.

Якщо короп попався дуже великий, наприклад більше ніж один кілограм, то в зроблені надрізи можна вкласти колечка лимона або ріпчастої цибулі.

Потім потрібно почистити цибулю і нарізати її тонкими кільцями. На чистий і сухий лист потрібно вистелити фольгу і викласти на неї шар з ріпчастої цибулі, а потім коропа. На рибу потрібно покласти знову цибулю і загорнути фольгу. Розміщуємо коропа у фользі в духовку і запікаємо протягом 35-40 хвилин. Таким же чином коропа загорнутого в фольгу можна запекти на вугіллі.

Продукти:

  • Короп – 1 кг;
  • Помідори – 1 штука;
  • Перець солодкий болгарський – 1 штука;
  • Цибуля порей біла частина – 100 грам;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Бальзамічний оцет – 3 столові ложки;
  • Лимонний сік – 2 столові ложки;
  • Рослинна олія – ​​1 столова ложка;
  • Чебрець – 1 чайна ложка;
  • Базилік сушений – 1 чайна ложка;
  • Паприка мелена – 1 чайна ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль;
  • Фольга;
  • Білі нитки.

Спосіб приготування:

1. Коропа потрібно очистити від луски, видалити нутрощі, відрізати плавники і голову і добре промити.

2. Потім потрібно приготувати маринад. В окремий посуд вливаємо лимонний сік, бальзамічний оцет, рослинне масло, додаємо чебрець, чорний мелений перець, паприку, базилік, сіль і добре перемішуємо.

3. Цим маринадом потрібно натерти коропа з зовнішньої і внутрішньої сторони, після чого покласти в холодильник на одну годину, щоб риба промаринувалося.

4. Помідор, солодкий перець і цибулю порей потрібно промити і цибулю порей нарізати тонкими кільцями, а помідор і перець маленькими кубиками.

5. Петрушку промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо.

6. В окремому посуді потрібно змішати нарізані овочі, петрушку і сіль.

7. Коли риба промаринується її потрібно дістати з холодильника і нафарширувати овочевою начинкою.

8. Далі, щоб начинка не випала черевце риби, потрібно зашити білими нитками.

9. Викладаємо рибу на розстелену фольгу і щільно загортаємо.

10 Потім рибу у фользі потрібно викласти на деко і помістити в розігріту духовку.

11. Запікаємо коропа протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.

12. У готової риби потрібно зняти нитки викласти на блюдо і подати до столу.

You may also like

Comments are closed.