Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати форель в духовці

Форель – це дуже смачна і корисна риба. Найкращий спосіб приготування форелі – це запікання її в духовці. У цієї риби дуже смачне, соковите і ніжне м’ясо з незвичайним смаком, тому форель часто готують на святковий стіл в якості основного блюда. Форель готують з такими продуктами і приправами як біле вино, сметана, вершки, імбир, лимон і апельсини. М’ясо форелі дуже добре просочується супутніми продуктами і тому стає ще смачніше і ароматніше.

Рецепт 1. Форель, запечена в духовці у вершковому соусі

Продукти:

  • Форель – 2 кг;
  • Вершки 33% – 500 мл;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • М’ята – 1 невеликий пучок;
  • Меліса свіжа – 1 невеликий пучок;
  • Листя салату – 1 пучок;
  • Лавровий лист – 4 штуки;
  • Перець чорний мелений – пів чайної ложки;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Форель потрібно очистити, від луски і нутрощів, добре промити і обсушити.

2. Потім рибу натираємо сіллю, чорним меленим перцем і укладаємо в форму.

3. Петрушку, м’яту і мелісу потрібно промити, обсушити і дуже дрібно нарізати.

4. Потім цю зелену масу викладаємо в вершки і перемішуємо.

5. Вершки з зеленню потрібно влити в форму з рибою і додати лавровий лист.

6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо форель протягом 30 хвилин.

7. Приготовану рибу потрібно викласти на блюдо, застелене листям салату, а вершки потрібно уварити, до загусання.

8. Подають форель на блюді, а вершковий соус в соуснику.

Рецепт 2. Форель, запечена в духовці в маринаді з кефіру

Продукти:

  • Форель – 1,5 кг;
  • Кефір – 500 мл;
  • Сметана – 3 столові ложки;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Часник – пів головки;
  • Чебрець – 1 столова ложка;
  • Лавровий лист – 3 штуки;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Форель очищаємо, промиваємо і обсушуємо.

2. Цибулю і часник очищаємо, промиваємо і подрібнюємо за допомогою блендера.

3. Потім потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно змішати кефір, сметану, часник, цибулю, чебрець, сіль і лавровий лист.

4. Форель потрібно опустити в маринад і маринувати протягом 10 годин в прохолодному місці.

5. Потім рибу загортають у фольгу і запікають 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепт 3. Форель, запечена в духовці під сирною скоринкою

Продукти:

  • Форель – 1 кг;
  • Вершки 20% – 200 мл;
  • Твердий сир – 150 грам;
  • Лимон – 1 штука;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Рибу потрібно очистити, вийняти нутрощі і добре промити.

2. Потім форель потрібно натерти сіллю, чорним меленим перцем, лимонним соком, італійськими травами і обмазати вершками.

3. Маринуємо рибу протягом 3 годин у холодильнику.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

5. Рибу виймаємо з холодильника, загортаємо в фольгу, викладаємо на деко і запікаємо в духовці протягом 30 хвилин.

6. Поки риба запікається потрібно натерти сир на дрібній тертці.

7. Базилік промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.

8. Далі дістаємо рибу, розгортаємо фольгу, поливаємо рибу лимонним соком, посипаємо базиліком, тертим сиром і, не загортаючи, запікаємо ще 15 хвилин, щоб утворилася рум’яна сирна скоринка.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: