Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати хе з щуки

Хе – це національне блюдо корейської кухні. Хе – це щось середнє між салатом і другою стравою. Блюдо «хе» дуже популярне і подається в багатьох ресторанах. У класичному рецепті приготування хе основними інгредієнтами є – макрель, тунець, і минтай. Цю рибу маринують в гострій заправці, яка складається з оцту, цукру, часнику, цибулі, перцю і коріандру. Таку рибу подають в сирому маринованому вигляді.

Продукти:

  • Щука – 3 кг;
  • Морква – 500 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 500 грам;
  • Часник – пів головки;
  • Оцет – 1 столова ложка;
  • Рослинна олія – ​​1 столова ложка;
  • Перець червоний мелений – 1 столова ложка;
  • Коріандр мелений – 1 чайна ложка;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Щуку потрібно обробити і очистити. Для цього у риби потрібно відрізати хвіст, плавники і голову.

2. Далі видаляємо нутрощі і скелет щуки.

3. Філе щуки потрібно нарізати невеликими шматочками приблизно по 1 сантиметру шириною.

4. Часник потрібно очистити, натерти на дрібній тертці, додати до часнику оцет, перемішати, після чого викласти до нарізаної щуки і знову перемішати.

5. Рибу з часником потрібно поставити в холодильник на 1 годину, щоб вона промаринувалося. Маринувати можна і довше – це за бажанням.

6. Далі моркву потрібно очистити, промити і нарізати тонкою соломкою.

7. Викладаємо моркву до риби.

8. Також додаємо сіль, червоний мелений перець, коріандр, перемішуємо і знову маринуємо протягом однієї години.

9. Визначити готовність щуки можна по зміні кольору. Готова до вживання риба повинна побіліти.

10. Цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії до готовності.

11. Кріп потрібно промити, обсушити і дрібно нарізати.

12. Додаємо до маринованої щуки обсмажену цибулю, кріп, добре перемішуємо і витримуємо хе в холодильнику ще одну годину.

13. Після цього перекладаємо хе в красиве блюдо і подаємо до столу.

You may also like

Comments are closed.