Хе – це національне блюдо корейської кухні. Хе – це щось середнє між салатом і другою стравою. Блюдо «хе» дуже популярне і подається в багатьох ресторанах. У класичному рецепті приготування хе основними інгредієнтами є – макрель, тунець, і минтай. Цю рибу маринують в гострій заправці, яка складається з оцту, цукру, часнику, цибулі, перцю і коріандру. Таку рибу подають в сирому маринованому вигляді.
Продукти:
- Щука – 3 кг;
- Морква – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста – 500 грам;
- Часник – пів головки;
- Оцет – 1 столова ложка;
- Рослинна олія – 1 столова ложка;
- Перець червоний мелений – 1 столова ложка;
- Коріандр мелений – 1 чайна ложка;
- Зелень кропу – 1 пучок;
- Сіль за смаком.
Спосіб приготування:
1. Щуку потрібно обробити і очистити. Для цього у риби потрібно відрізати хвіст, плавники і голову.
2. Далі видаляємо нутрощі і скелет щуки.
3. Філе щуки потрібно нарізати невеликими шматочками приблизно по 1 сантиметру шириною.
4. Часник потрібно очистити, натерти на дрібній тертці, додати до часнику оцет, перемішати, після чого викласти до нарізаної щуки і знову перемішати.
5. Рибу з часником потрібно поставити в холодильник на 1 годину, щоб вона промаринувалося. Маринувати можна і довше – це за бажанням.
6. Далі моркву потрібно очистити, промити і нарізати тонкою соломкою.
7. Викладаємо моркву до риби.
8. Також додаємо сіль, червоний мелений перець, коріандр, перемішуємо і знову маринуємо протягом однієї години.
9. Визначити готовність щуки можна по зміні кольору. Готова до вживання риба повинна побіліти.
10. Цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії до готовності.
11. Кріп потрібно промити, обсушити і дрібно нарізати.
12. Додаємо до маринованої щуки обсмажену цибулю, кріп, добре перемішуємо і витримуємо хе в холодильнику ще одну годину.
13. Після цього перекладаємо хе в красиве блюдо і подаємо до столу.