Страви з риби в домашніх умовах

Скумбрія запечена в рукаві

Скумбрія – це дуже корисна, жирна і смачна риба. Скумбрію готують різними способами. Її запікають у духовці, фарширують, смажать, тушкують, запікають у фользі або в рукаві. Риба, запечена в рукаві, виходить дуже соковитою, так як вся волога і сік в процесі приготування не випаровується і не висихає, а залишається в рукаві. Завдяки цьому скумбрія виходить дуже смачною, насиченою і апетитною.

Рецепт 1. Скумбрія, запечена в рукаві з овочами

Продукти:

  • Скумбрія – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 300 грам;
  • Морква – 200 грам;
  • Картопля – 300 грам;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Рослинна олія – ​​2 столові ложки;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Скумбрію потрібно очистити, добре промити і натерти сумішшю з солі, італійських трав і чорного меленого перцю.

2. Цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.

3. На рибі потрібно зробити надрізи, в які вставляємо півкільця цибулі.

4. Картоплю і моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками.

5. Далі до овочів потрібно додати італійські трави, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло і перемішати.

6. Скумбрію і овочі викладаємо в рукав для запікання і залишаємо в прохолодному місці на одну годину.

7. Далі потрібно розігріти духовку до 200 градусів і запікати рибу з овочами протягом 30-40 хвилин.

8. Кріп і петрушку потрібно промити, обсушити паперовим рушником і крупно нарізати.

9. Готову рибу викладаємо на блюдо і посипаємо рубаною зеленню.

Рецепт 2. Скумбрія, фарширована грибами, сиром і зеленню, запечена в рукаві

Продукти:

  • Скумбрія – 3 тушки;
  • Печериці – 400 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Вершкове масло – 50 грам;
  • Твердий сир – 200 грам;
  • Бальзамічний оцет – 2 столові ложки;
  • Журавлина – 100 грам;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Оливкова олія – ​​2 столові ложки;
  • Цибуля порей – 200 грам;
  • Огірки свіжі для прикраси – 400 грам;
  • Лимон – 2 штуки;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Базилік – 1 пучок;
  • Салат – 1 пучок;

Перець чорний мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Тушки скумбрії потрібно добре почистити і промити під проточною водою.

2. Далі потрібно приготувати маринад. Для цього журавлину потрібно розім’яти товкачем або виделкою, додати бальзамічний оцет, сіль, чорний мелений перець, італійські трави і перемішати.

3. Обмащуємо рибу маринадом з усіх боків і маринуємо в холодильнику протягом 3 годин.

4. Цибулю потрібно почистити, промити і нарізати маленькими кубиками.

5. Печериці промиваємо, обсушуємо і також нарізаємо маленькими кубиками.

6. На сковороді потрібно розтопити вершкове масло викласти гриби і цибулю і обсмажити до готовності, після чого посолити і поперчити.

7. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

8. Цибулю порей, кріп і петрушку промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і цибулю порей потрібно, нарізати тонкими півкільцями, кріп і петрушку дуже дрібно.

9. Далі в окремий посуд викладаємо обсмажені гриби і цибулю, половину нарізаної зелені, тертий сир і добре перемішуємо.

10. Потім дістаємо рибу, з холодильника фаршируємо її приготовленою начинкою, викладаємо в рукав для запікання і запікаємо протягом 30 хвилин при 200 градусах.

11. Листя салату промиваємо, обсушуємо і викладаємо на блюдо.

12. Огірки потрібно промити і нарізати косими кільцями.

13. Лимон також промиваємо та нарізаємо дуже тонкими півкільцями.

14. Готову скумбрію потрібно викласти на блюдо, застелене салатом і посипати другою половиною рубаної зелені.

15. Навколо риби по контуру страви потрібно викласти нарізані огірки і прикрасити місцями шматочками лимона.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: