Рибна солянка – це та ж юшка тільки з кисло солодким смаком. Зазвичай рибну солянку готують з різних видів риби. Для смаку додають томатний соус, розсіл, солоні огірки або мариновані гриби. Така солянка виходить дуже смачна, корисна, ситна і смачна. До солянки подають сметану або майонез.
Продукти:
- Судак (філе) – 400 грам;
- Сьомга (філе) – 400 грам;
- Картопля – 300 грам;
- Цибуля ріпчаста – 200 грам;
- Солоні огірки – 200 грам;
- Огірковий розсіл – 200 мл;
- Рибний бульйон – 3 літри;
- Рослинна олія – 3 столові човни;
- Томатний соус – 150 мл;
- Оливки без кісточок – 15 штук;
- Зелень кропу – 1 пучок;
- Лавровий лист – 3 штуки;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Цибулю і картоплю треба очистити, промити і цибулю нарізати маленькими кубиками, картоплю відварити до готовності і перетворити в пюре.
2. Потім потрібно розігріти сковороду, влити рослинне масло і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
3. Викладаємо цибулю в каструлю, вливаємо рибний бульйон, огірковий розсіл і ставимо на вогонь.
4. Потім потрібно промити і обсушити філе риби.
5. Нарізаємо рибу середніми шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі.
6. Після цього до риби потрібно додати томатний соус і нарізані соломкою солоні огірки і потушити протягом 3 хвилин.
7. Перекладаємо рибу в томаті в каструлю, додаємо оливки, лавровий лист, чорний мелений перець і варимо ще 7 хвилин, після чого викладаємо картопляне пюре і добре перемішуємо.
8. Кріп потрібно промити, обсушити, дрібно нарізати і висипати в готову солянку.








