Національна корейська закуска, готується з м’яса або риби і овочів. Головна особливість страви в тому, що продукти не піддаються термічній обробці.
Складові:
- Оцет 9% 200 мл
- Оселедець свіжий 3 шт.
- Морква 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Соус соєвий 4 ст.л.
- Масло рослинне 2 ст.л.
- Кунжут 2 ст.л.
- Часник 2 зубчики
- Сіль 1 ч.л.
Приготування:
1. Свіжоморожений оселедець потримати при кімнатній температурі.
2. Очистити цибулю, часник і моркву.
3. Рибу очистити від кісток, нарізати шматочками. Залити оцтом, залишити на півгодини.
4. Моркву натерти на тертці, призначеній для приготування по-корейськи, цибулю нарізати півкільцями, часник очистити і пропустити через прес.
5. Відцідити філе, додати до риби овочі, соєвий соус, рослинну олію, кунжут і сіль за смаком.
6. Всі інгредієнти добре перемішати, поставити оселедець «Хе» з морквою і цибулею на дві години в холодильник.
Порада: Подати оселедець «Хе» можна як доповнення до основної страви або в якості закуски, наприклад, до спиртного.