Сьомга – це дуже смачна і корисна риба, регулярне вживання якої здатне підтримувати організм в тонусі, а також цей продукт є відмінним засобом для профілактики серцево-судинних захворювань. Сьомга дуже популярна риба в кулінарії.
На сьогоднішній день існує велика різноманітність способів і рецептів приготування цієї чудової риби. Сьомгу готують на вугіллі, запікають у фользі в духовці, фарширують овочами, тушать на сковороді з додаванням білого вина або томатного соку. Дуже часто сьомгу запікають у духовці під сирною скоринкою. Страви з сьомги подають з картоплею, рисом, зеленим горошком овочами та салатами.
Рецепт 1. Сьомга, запечена в духовці
Продукти:
- Сьомга – 700 грам;
- Цибуля – 400 грам;
- Морква – 400 грам;
- Болгарський перець – 300 грам;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Лимон – 1 штука;
- Рослинна олія – 3 столові ложки;
- Італійські трави – 1 столова ложка;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Філе сьомги потрібно добре промити і обсушити паперовим рушником.
2. Потім сьомгу нарізаємо середніми шматочками і перемішуємо з сумішшю з солі, чорного меленого перцю і італійських трав.
3. Цибулю і моркву потрібно очистити, промити і нарізати маленькими кубиками.
4. Після цього розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо овочі до готовності.
5. Болгарський перець потрібно очистити від насіння, промити і нарізати тонкими кільцями.
6. Деко змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього шматочки риби.
7. Зверху потрібно викласти смажену цибулю з морквою і болгарський перець.
8. Все потрібно полити лимонним соком і запекти в духовці протягом 40 хвилин.
9. Готову сьомгу посипаємо рубаною петрушкою і подаємо до столу.
Рецепт 2. Сьомга, запечена в фользі
Продукти:
- Сьомга – 500 грам;
- Помідори – 400 грам;
- Майонез – 3 столові ложки;
- Салат – 2 пучка;
- Лимонний сік – 2 столові ложки;
- Прованські трави – 1 столова ложка;
- Суміш перців – за смаком;
- Сіль;
- Фольга.
Спосіб приготування:
1. Сьомгу промиваємо і обсушуємо серветкою.
2. Далі рибу потрібно нарізати невеликими шматочками.
3. З майонезу, лимонного соку, прованських трав, чорного меленого перцю і солі потрібно приготувати маринад і змастити ним шматочки риби.
4. Маринуємо сьомгу 30 хвилин в прохолодному місці.
5. Після цього сьомгу потрібно загорнути у фольгу і запікати протягом 25 хвилин при 180 градусах.
6. Помідори петрушку і салат потрібно промити і обсушити.
7. Помідори розрізаємо на 4 частини і солимо.
8. На блюдо потрібно викласти листя салату, на нього запечену сьомгу, яку потрібно обкласти помідорами і посипати рубаною петрушкою.