Страви з риби в домашніх умовах

Як приготувати смажений минтай

Смажена риба – це дуже смачне і популярне блюдо. Найбільше така риба славиться підсмаженою і хрусткою скоринкою. Однією з найпоширеніших видів риби, яка надходить в продаж – це минтай.

Минтай – можна смажити на олії вмочивши в борошно. Також цю рибу ще смажать в панірувальних сухарях, в клярі і тушать в томатному соусі і з овочами. Дуже смачна така рибка виходить в сметанному соусі або під сирною скоринкою. Щоб приготувати минтай, не потрібні рідкісні або дорогі інгредієнти. Продукти для приготування смаженого минтая знайдуться у будь-якої господині чи господаря. Приготування цієї страви займає мінімальну кількість часу і відмінно підійде для сімейної вечері або обіду.

Продукти:

  • Минтай – 700 грам;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • Молоко – 50 мл.;
  • Борошно пшеничне – 100 грам;
  • Панірувальні сухарі – 200 грам;
  • Рослинна олія – ​​50 мл;
  • Лимонний сік – 3 столові ложки;
  • Сметана – 100 мл.;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Часник – пів головки;
  • Сушений базилік – 1 чайна ложка;
  • Сушений кріп – 1 чайна ложка;
  • Чебрець – 1 чайна ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Минтай потрібно розморозити заливши його холодною водою і залишити на 5 годин.

2. Після того, як риба повністю розмерзнеться, її очищають від луски, обрізають хвіст і плавники.

3. Потім потрібно акуратно відокремити хребет.

4. Далі рибу потрібно посолити і обтерти сумішшю з лимонного соку сушеного базиліка, кропу, кмину і чорного меленого перцю.

5. В окрему миску потрібно висипати борошно.

6. В іншій тарілці потрібно перемішати яйця з молоком, які потрібно посолити і поперчити.

7. Після цього шматочки минтая потрібно вмочити спочатку в борошно, потім в яєчно-молочну суміш і після цього обвалюють рибу в панірувальних сухарях. Подвійна паніровка зробить рибу більш соковитою і ніжною.

8. Сковороду ставимо на вогонь і вливаємо олію.

9. Коли масло закипить потрібно викласти рибу і обсмажувати її до утворення рум’яної скоринки з двох сторін. За часом минтай смажать протягом 5 хвилин з одного боку.

10. Смажену рибу потрібно викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

11. Часник потрібно очистити і нарізати маленькими кубиками.

12. Кріп і петрушку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.

13. У те, що залишився від смаження масло потрібно викласти часник, кріп, петрушку влити сметану і 50 мілілітрів бульйону.

14. Все це потрібно посолити, поперчити і тушкувати протягом 3 хвилин. Таким чином, виходить ароматний соус, щоб полити рибу.

15. Подаємо смажений минтай з рисом, відвареними макаронами або картопляним пюре.

Смачного!

You may also like

Comments are closed.