Смажена риба – це дуже смачне і популярне блюдо. Найбільше така риба славиться підсмаженою і хрусткою скоринкою. Однією з найпоширеніших видів риби, яка надходить в продаж – це минтай.
Минтай – можна смажити на олії вмочивши в борошно. Також цю рибу ще смажать в панірувальних сухарях, в клярі і тушать в томатному соусі і з овочами. Дуже смачна така рибка виходить в сметанному соусі або під сирною скоринкою. Щоб приготувати минтай, не потрібні рідкісні або дорогі інгредієнти. Продукти для приготування смаженого минтая знайдуться у будь-якої господині чи господаря. Приготування цієї страви займає мінімальну кількість часу і відмінно підійде для сімейної вечері або обіду.
Продукти:
- Минтай – 700 грам;
- Яйця курячі – 2 штуки;
- Молоко – 50 мл.;
- Борошно пшеничне – 100 грам;
- Панірувальні сухарі – 200 грам;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Лимонний сік – 3 столові ложки;
- Сметана – 100 мл.;
- Зелень кропу – 1 пучок;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Часник – пів головки;
- Сушений базилік – 1 чайна ложка;
- Сушений кріп – 1 чайна ложка;
- Чебрець – 1 чайна ложка;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Минтай потрібно розморозити заливши його холодною водою і залишити на 5 годин.
2. Після того, як риба повністю розмерзнеться, її очищають від луски, обрізають хвіст і плавники.
3. Потім потрібно акуратно відокремити хребет.
4. Далі рибу потрібно посолити і обтерти сумішшю з лимонного соку сушеного базиліка, кропу, кмину і чорного меленого перцю.
5. В окрему миску потрібно висипати борошно.
6. В іншій тарілці потрібно перемішати яйця з молоком, які потрібно посолити і поперчити.
7. Після цього шматочки минтая потрібно вмочити спочатку в борошно, потім в яєчно-молочну суміш і після цього обвалюють рибу в панірувальних сухарях. Подвійна паніровка зробить рибу більш соковитою і ніжною.
8. Сковороду ставимо на вогонь і вливаємо олію.
9. Коли масло закипить потрібно викласти рибу і обсмажувати її до утворення рум’яної скоринки з двох сторін. За часом минтай смажать протягом 5 хвилин з одного боку.
10. Смажену рибу потрібно викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
11. Часник потрібно очистити і нарізати маленькими кубиками.
12. Кріп і петрушку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.
13. У те, що залишився від смаження масло потрібно викласти часник, кріп, петрушку влити сметану і 50 мілілітрів бульйону.
14. Все це потрібно посолити, поперчити і тушкувати протягом 3 хвилин. Таким чином, виходить ароматний соус, щоб полити рибу.
15. Подаємо смажений минтай з рисом, відвареними макаронами або картопляним пюре.
Смачного!