![](https://ukrainianfishing.com.ua/wp-content/uploads/2024/10/yak-zasoliti-ribu-vdoma-e1729973241619-800x400.jpg)
Рецепт солоної червоної риби по-домашньому
Складові:
- Філе риби 500 г
- Сіль велика 2 ст.л.
- Перець чорний мелений 1 ст.л.
- Паприка 1 ст.л.
- Цукор 1 ст.л.
- Кріп 1/2 пучка
Приготування:
1. Змішати сіль, цукровий пісок, мелений перець і паприку.
2. На лист харчової плівки викласти частину гілочок кропу, потім половину сухої суміші.
3. Зверху-філе кети, горбуші, сьомги, з шкірою, кістки витягнути, можна скористатися пінцетом. Потім – залишки суміші і кріп.
4. Рибу зі спеціями добре обернути, укласти під гніт, поставити в холодильник.
5. Два рази на день тушки перевертати.
6. Блюдо буде готове через два-три дні, філе потрібно промити теплою водою, при подачі солону червону рибу нарізати і полити олією.
Порада: Готову рибу зберігати в морозильній камері, при необхідності вийняти, нарізати, скропити рослинним маслом і дати постояти протягом декількох хвилин. Можна обійтися без гніту, в такому випадку тушки не обов’язково перевертати.