Сьогодні поговоримо як приготувати дуже смачну рибу в маринаді по-китайськи. Впевнені що Вам сподобається. Отож приступимо.
Продукти:
- Риба (бажано форель) – 2 тушки;
- Соус (соєвий) – 7 столових ложкок;
- Вино (міцне, десертне) – 5 столових ложок;
- Імбир (мелений) – 5 грам;
- Цибуля – одна цибулина;
- Крохмаль – 1 столова ложка;
- Масло (запашне) – 1 чайна ложка;
- Перець (горошок) – на ваш смак.
Спосіб приготування:
1. Так як рибу ми будемо готувати в маринаді, для початку приготуємо маринад. Для цього перемішуємо соус соєвий, подрібнену цибулю, імбир, горошок перець, додаємо вино і воду.
2. Рибу чистимо, видаляємо все непотрібне, промиваємо в проточній воді (ретельно), трохи просушуємо. Викладаємо в маринад однією стороною на 15-20 хвилин і іншою стороною також.
3. Половину маринаду переливаємо в іншу ємність, наприклад чашку. Він нам знадобиться для приготування соусу.
4. У маринад додаємо воду і поміщуємо рибу в розігріту духовку на 200 градусів. Запікаємо 15-25 хвилин. Дістаємо запечену рибу і знімаємо шкірку, викладаємо на тарілку.
5. Для риби в маринаді готуємо соус. Частина маринаду, яку ми відлили, ставимо на вогонь і чекаємо поки він закипить. Як тільки закипів додаємо глютамат натрію, крохмаль (потрібно попередньо розвести). Знімаємо з вогню після загустіння соусу. Поливаємо запечену рибу маринадом і подаємо до столу.
Бажаємо Вам приємного апетиту, порадуйте своїх домочадців незабутньою вечерею!








