Страви з риби в домашніх умовах

Товстолобик запечений в духовці

Продукти необхідні для приготування «Товстолобик запечений в духовці»

Товстолобик запечений в духовці. Фото 1
Товстолобик запечений в духовці. Фото 1

  • Товстолобик – 1кг
  • Майонез – 5 ложок столових
  • Лимон – 1шт
  • Цибуля – 1 цибулина
  • Морква – 1шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль, перець, петрушка
  • Масло рослинне

Спосіб приготування «Товстолобик запечений в духовці»

  1. Отже, приступимо – що б приготувати страву запечений товстолобик, рибу вимиваємо, чистимо, потрошимо і знову миємо. Всю тушку товстолобика натираємо сіллю і перцем.
  2. Цибулю миємо і чистимо, нарізаємо кільцями. Беремо моркву, вимиваємо, чистимо і тремо на тертку. Зелень миємо і подрібнюємо. Все перемішуємо і додаємо майонез, сіль, перець – перемішуємо. Отриманою масою фаршируємо нашого товстолобика. Часник пропускаємо через прес і змащуємо зверху рибу.
  3. Соняшниковою олією змащуємо форму (деко) для запікання риби, викладаємо нафаршированого товстолобика. Духовку нагріваємо до 180 градусів, ставимо в неї рибу і запікаємо 30 хвилин. Далі дістаємо і робимо на спині надрізи, викладаємо в надрізи шматочки лимона і продовжуємо запікати в духовці до появи золотистої скоринки.
    Товстолобик запечений в духовці. Фото 2
    Товстолобик запечений в духовці. Фото 2

Запечений товстолобик готовий. Перед подачею на стіл можна прикрасити гілочками петрушки або салату.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: