Копчення в духовці вимагає певного досвіду і уважності в процесі приготування. Кедр додасть рибі воістину казковий аромат. Цікаве доповнення – соус з екзотичного авокадо.
Складові:
- Філе лосося 1,5 кг
- Цибуля зелена 1/4 склянки
- Олія оливкова 1 ст.л.
- Часник 1 зубчик
- Перець чорний мелений 1/2 ч.л.
Для соуса:
- Помідори 4 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Цибуля ріпчаста червона 1/4 склянки
- Кінза 3 ст.л.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Сік лайма 1 ст.л.
- Цедра лайма
Приготування:
1. Кедрову дощечку для гриля вимочити у воді протягом двох годин, вона повинна бути під водою повністю. Потім робочу поверхню для запікання змастити часником і змастити оливковою олією.
2. Стейки лосося добре вимити під проточною водою, змастити з усіх боків оливковою олією.
3. Гриль розігріти до 220 градусів. Помістити вологу дошку з рибою на гриль, закрити кришку, перевіряти, деревина повинна диміти, але не горіти. Через 20 – 30 хвилин страва повинна бути готова.
4. Для соусу сальса нарізати кубиками м’якоть авокадо, помідори, червону ріпчасту цибулю. Крупно порубати кінзу, перемішати всі інгредієнти, додати сік і цедру лайма, оливкову олія. Суміш поставити в холодильник на годину.
5. Подати соус до копченого філе лосося, блюдо прикрасити тонко нарізаним лимоном. Його можна трохи карамелізувати, обсмажити протягом декількох хвилин на сковороді. Посипати свіжою зеленню кропу.
Порада: В якості запобіжного заходу під час копчення потрібно тримати поруч з собою пляшку з водою: дощечка може спалахнути.