Наживки і насадки для мирної риби

Як приготувати перловку для рибалки

Перловка, трохи про приготування і використання її в якості насадки для рибалки.

Напевно, з усіх зернових насадок, застосовуваних на вітчизняних водоймах, як більшістю любителів, так і професіоналами, найбільш поширена звичайна перловка. Одночасно вона зустрічається в «архівах» значної частини домогосподарок, що і пояснює популярність, а головне доступність такої приманки.

Природно, що показники уловистості, якими відрізняється перлова крупа, теж займають не останнє місце в числі її чисто рибальських переваг. Тому, зупинитися на перловці хоча б коротко – «життєво» необхідно для початківців шанувальників риболовлі.

Приготування перловки

Як правило, приготування наживки не викликає труднощів. Бажану кількість крупи, а зазвичай це 0,5 або 1 стакан, просто засипається в каструльку і відварюється на слабкому вогні з періодичним помішуванням. В принципі, головне не дати насадці пригоріти і дещо не доварювати до готовності. Нормально, коли вона злегка «гумова», але не містить усередині сухих, не проварених частинок.

Після цього перловка вже може застосовуватися як рибальська насадка. У деяких випадках її додатково присмачують олією, найчастіше соняшниковою. Бувалі рекомендують використовувати ще лляне масло, але його потрібно цілеспрямовано шукати, тому більшість рибалок рідко слідують таким порадам.

Також вже відварену перловку посипають панірувальними сухарями. Що додає їй ще більших уловистих властивостей.

Деякі любителі поплавкової ловлі додатково промивають відварну перловку і потім підсушують її на чистій тканині (уникайте застосування для цього газет).

Насаджувати приманку можна декількома способами від 1 до 3-4 крупинок за раз. При ловлі коропових, практикується прокол декількох перловок з горизонтальним розташуванням зерен з приховуванням жала в останньому. «Полювання» за білою рибою передбачає 1-2 крупинки на гачку.

Інтенсивне клювання часом навіть не вимагає ховати жало гачка, анітрохи не знижуючи уловистість насадки. Також застосовується вертикальний спосіб проколу перлового зерна, при якому одна крупинка закриває «робочу» частину гачка. В основному цей метод можна застосовувати при ловлі відносно невеликих екземплярів.

Перлова крупа відмінно зберігається в скляній тарі. Бувалі рибалки радять уникати пластика, оскільки гаряча насадка потроху «набирає» від нього не зовсім приємний для підводних мешканців запах.

Вам сподобалась статья?

Захопливо
0
Задоволений
0
В щоці
0
Можна краще
0

Comments are closed.

Next Article: